Otroci obožujejo dinozavre, ker prvič vejo več od svojih staršev

Začne se pri dveh letih. Takrat otroci začnejo razvijati intenzivno zanimanje za dinozavre. Znanstveniki pojasnjujejo, da dinozavri močno vplivajo na otrokov razvoj

Z dvema besedama: odlično vplivajo. Navdušenje nad posebnim področjem, kot so dinozavri, širi otrokov razpon pozornosti, izpopolnjuje veščine za obdelavo informacij in krepi njihovo vztrajnost.

Zakaj?
Razlogi vas bodo presenetili:

Otroci si sami postavijo nalogo, da o dinozavrih izvejo čim več. Postavljajo vprašanja, prebirajo knjige in z zanimanjem opazujejo dinozavre. Naj razložim.

Ker si otroci sami želijo teh informacij, se zanje zelo potrudijo. To je najboljši primer učenja in razvijanja številnih pomembnih sposobnosti in veščin skozi igro. Tukaj je še en odličen primer.

Dinozavre obožujejo tudi zato, ker prvič vejo več od svojih staršev. Malčki lahko naštejejo in prepoznajo 20 dinozavrov, njihovi starši pa le 3 ali 4. Zato se počutijo močne in imajo prvič občutek avtoritete. V ozadju pa se dogaja še več.

Več študij je pokazalo, da so otroci, ki so šli skozi fazo navdušenja nad dinozavri, običajno nadpovprečno inteligentni.

Pomembna vloga staršev

Zdaj veste, zakaj se splača podpirati otrokovo navdušenje nad dinozavri. Najboljše pri tem pa je, da je zelo preprosto. 3 preverjene ideje, ki vedno delujejo:

1. Preprosta ideja je obisk knjižnice in izposoja kakšne čudovite knjige o dinozavrih. Za spremembo lahko zavijete med strokovno literaturo in pobrskate po policah paleontologije.

2. Dobra ideja je tudi obisk Dinoparka pri Bledu, kjer si lahko ogledate več kot 40 dinozavrov.

3. Več kot pobarvanke: vaš otrok ne bo spoznal samo dinozavrov, ampak tudi njihov razvoj, življenjsko okolje, rastline, fosile, stopinje … Tako lepih pobarvank dinozavrov še niste videli. Otroci jih naravnost obožujejo. Spoznajte priljubljeno serijo pobarvank in pesmic >>

email: info@krassno.com 
telefon: 06 555 67 58

KRASSNO Pro d.o.o.
Dimičeva ulica 9
1000 Ljubljana

Krassno logo

© 2021 Vse pravice so pridržane.
KRASSNO Pro d.o.o.